NIEUWS

2009  |  2010  |  2011  |  2012 |  2013 | 2014 | 2015 | 2016 | 2017 | 2018

Ledenvergadering

Beste leden,

4 maart jl. was de jaarvergadering. Helaas was de opkomst een beetje teleurstellend.

De voorzitter opende de vergadering en vervolgens werd de agenda gevolgd. Er is een nieuwe secretaris benoemd: mw. A. van Leersum-Postma. Verder heeft Wiebe Wassenaar als TT-commissaris afscheid genomen en neemt dhr. Sietze van der Heide zijn taken over.

De verloting was een succes want iedereen had een prijs gewonnen.

De kascommissie G. Hamstra en D. Elzinga brachten verslag uit van de kascontrole. Alles was prima in orde. De nieuwe kascommissie bestaat uit G. Hamstra en H. Oppers.

We gaan een barbecue organiseren bij het Aansteekhuis in Surhuisterveen. Noteer de datum alvast in de agenda: 29 juni 2024. Verder informatie volgt later.

M.i.v. 2025 wordt de contributie verhoogd.
Lid € 36,00
Jeugdlid t/m 16 jaar € 18,00
Ondersteunend lid € 18,00

Na de rondvraag sloot de voorzitter de vergadering.

De eerste vergadering is na de zomer op 2 september.


NK Hardenberg

2 leden van onze vereniging waren in januari met hun vogels op het NK in Hardenberg.
Annie Postma-v.d. Heide behaalde met haar Nieuw Guinea edelpapegaai zilver.

Meint Ophuis heeft met zijn Lori’s 2 x Nederlands Kampioen en 1 x Brons behaald.


Meint Ophuis Kampioen

Meint Ophuis is eind december bij de Leeuwarder Vogelvrienden met 94 punten TT Kampioen Kromsnavels geworden met een Rode Lori. Van harte gefeliciteerd, Meint.


Geslaagd Fries Kampioenschap volierevogels

Woensdag 29 november was de dag voor de keurmeesters, die deze editie de zeer moeilijke taak hadden om de kampioenen in de diverse klassen aan te wijzen. Vanaf donderdag 30 november tot en met zaterdagmiddag 2 december kon het publiek de diverse ingezonden gevederde vrienden bewonderen. Op de druk bezochte openingsavond waren de bezoekers dan ook erg onder de indruk van de kwaliteit van de vogels in de gezellige, schitterend ingerichte zaal.

Lees verder en kijk wie kampioen zijn geworden.


UITSLAG VERLOTING 6 NOVEMBER 2023

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.
Iedereen bedankt voor het steunen van onze vereniging.


Feestavond bij Pannenkoekenhuis Landzicht

Zaterdag 22 juli was er weer een uitje geregeld. We zijn weer bij Pannenkoekenhuis Landzicht in Surhuizum geweest, waar we konden midgetgolfen en later barbecueën. Muzikale medewerking was er van Tjeerd Nijboer en Annie Postma. Het was een gezellige avond.

Lees verder en bekijk de foto's.


Jan Wassenaar 25 jaar lid

Tijdens de laatste ledenvergadering van het seizoen, werd dhr. Jan Wassenaar gehuldigd. Wassenaar is 25 jaar lid.

Lees verder en bekijk de foto's


Feestavond

Zaterdagavond 25 februari was het jaarlijkse etentje plus de prijsuitreiking aan de winnaars van de afgelopen tentoonstelling in de Lantearne. We hebben genoten van een heerlijk buffet, wat werd verzorgd door de Lantearne. Later werd er nog fanatiek Bingo gespeeld, waar prachtige prijzen te winnen waren. Het was een gezellige avond.
De prijzen behaald tijdens de tentoonstelling werden uitgereikt.

Lees verder en bekijk de foto's


NK Zwolle

Ons lid Meint Ophuis was met 3 Lori's naar de NK in Zwolle. Met de Geelgestreepte Lori behaalde hij 93 punten en dus kampioen.
Lees verder en bekijk de foto's


Fries Kampioen!

Onze vereniging is een Fries Kampioen rijker! Annie Postma-v.d.Heide behaalde met haar Edelpapegaai bij de Friese Kampioenschappen in Marrum de titel Fries Kampioen! Met 95 punten.
Lees verder en bekijk de foto's.


Geslaagde tentoonstelling

Nadat vorig jaar de tentoonstelling i.v.m. de pandemie geen doorgang kon vinden, heeft vogelvereniging Surhuisterveen e.o. dit jaar een zeer geslaagde tentoonstelling beleefd. Plaats van handeling was de grote zaal van de Lantearne, alwaar de bezoekers onder het genot van een versnapering op het terras tussen de vogels konden zitten.
Lees verder en bekijk de video


Onze vereniging volop in het nieuws


Uitslag verloting 7 november 2022

De uitslag van de verloting:

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.
Iedereen bedankt voor het steunen van onze vereniging.


Tentoonstelling 2022

Ook dit jaar organiseert Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. haar jaarlijkse tentoonstelling in de Lantearne. De keurdag is 30 november.
Openingstijden tentoonstelling:
Donderdag 1 december 19.00-22.00 uur
Vrijdag 2 december 14.00-22.00 uur
Zaterdag 3 december 10.00-12.00 uur
Lees verder om het  inschrijfformulier en het reglement te downloaden


Etentje in de Lantearne

Zaterdagavond 9 april had het bestuur een koud/warm buffet georganiseerd in de Lantearne. Het was gezellig en het eten was voortreffelijk. Een dikke pluim voor de Lantearne. Lees verder en bekijk de foto's.


Mooi artikel in de Leeuwarder Courant

In de Leeuwarder Courant van vandaag 9 november 2021 een interview met onze voorzitter Henk Postma en zijn vrouw Annie.
Klik hier naar de link: www.lc.nl


Voorzitter "in de kijker"

Onze voorzitter Henk Postma is geïnterviewd door Jos Hubers voor het blad Parkieten Sociëteit. Lees het interview.


Beste leden

Normaliter is er in april de laatste ledenvergadering van dit seizoen. Maar die gaat niet door. Daarom sluiten we dit jaar af met deze nieuwsbrief.
Helaas is dit seizoen anders verlopen dan andere jaren. Geen vergaderingen, geen jaarlijkse feestavond, de tentoonstelling kon niet doorgaan. Toch hadden we in augustus nog een leuk uitje. Dit keer was er een midgetgolf georganiseerd met een bbq bij Pannenkoekenhuis Landzicht in Surhuizum. Foto’s en verslag staan op onze website.
Ook was in november de verloting met mooie prijzen. We hopen dat we in september weer kunnen starten met de vergaderingen (eerste maandag van de maand in de Lantearne!!). Lees verder


RTVNOF op bezoek

Dinsdag 12 januari is RTVNOF op bezoek geweest bij Henk Postma en bij jeugdlid Ilse Dijkstra. Bekijk hieronder het filmpje:


Mooie hobby in coronatijd

In deze coronatijd hebben we behoefte aan een hobby, die we thuis kunnen uitoefenen. Zoals het gezelschap van dieren. Honden, katten, maar ook kooi- en volièrevogels. Met name het houden van volièrevogels wint aan populariteit. Met name voor de jeugd is dit een fijne vrijetijdsbesteding. Het verzorgen van de vogels geeft bovendien structuur aan je dag. Er is altijd wel een plekje in de tuin voor een volière. En zelfs binnen in een niet gebruikte slaapkamer of op zolder is plaats voor een kamervolière. Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. kan voor u/jij, als beginnend vogelliefhebber, veel betekenen. Als toekomstig eigenaar van volièrevogels, kunnen onze leden u helpen door advies te geven bij het bouwen van een volière en welke vogels u het beste kunt houden. Zij weten wat de vogels eten, of ze het hele jaar buiten kunnen blijven enz. Kortom, ze staan u met raad en daad bij. Lees verder:


Uitslag verloting 2 november 2020

De uitslag van de verloting:

Alle prijswinnaars van harte gefeliciteerd.
Iedereen bedankt voor het steunen van onze vereniging.


Midgetgolf en BBQ

Zaterdag 15 augustus 2020 hadden we weer ons jaarlijkse uitje. Dit keer was er een midgetgolf georganiseerd en daarna barbecuen bij het Pannenkoekenhuis in Surhuizum. Onder het genot van een kopje koffie plus oranjekoek, heette voorzitter Henk Postma iedereen van harte welkom. Daarna was het tijd om te midgetgolfen. Na deze intensieve sport had iedereen toch wel honger gekregen en was de bbq een succes. Lees verder en bekijk de foto's.


Feestavond februari 2020

Zaterdagavond 29 februari was weer de jaarlijkse feestavond in It Stee met de prijsuitreiking aan de winnaars van de tentoonstelling van afgelopen november. Lees verder en bekijk de foto's.


Geslaagde Vogelshow (update 11-12)

Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. heeft dit jaar wederom een zeer geslaagde tentoonstelling beleefd. Plaats van handeling was voor de grote zaal van de Lantearne, alwaar de bezoekers onder het genot van een versnapering op het terras tussen de vogels konden zitten. Lees verder


Actief Media

Actief Media was maandag 25 november aanwezig in de Lantearne bij de opbouw van de tentoonstelling. Ook zijn ze bij de voorzitter thuis geweest. Bekijk de reportage.


Interview voorzitter Henk Postma in Op 'e Hichte

Beluister het interview van de voorzitter Henk Postma in het radioprogramma Op é hichte van RTVKanaal30. Lees verder


Verloting 4 november 2019

Maandagavond 4 november was de trekking van de loterij en kon er nog worden ingeschreven voor de tentoonstelling eind november. André Postma van de Lantearne mocht deze avond de trekking doen en dat deed hij met een grote glimlach. Lees verder:


Rondvaart Alde Feanen

Zaterdag 13 juli was er weer het jaarlijkse uitje van onze vereniging. Dit keer was er een rondvaart door de Alde Feanen bij Earnewald georganiseerd. Om 13 uur werden we hartelijk ontvangen op de Wetterprinses.
Lees verder en bekijk de foto's:

2018 - 2019

Feestavond 16 februari 2019

Zaterdagavond 16 februari was weer de jaarlijkse feestavond in It Stee met de prijsuitreiking aan de winnaars van de tentoonstelling van afgelopen november. Eerst werd er heerlijk gegeten van het schnitzelbuffet. Daarna werden de prijzen uitgereikt door voorzitter Henk Postma.
Lees verder en bekijk de foto's.


Geslaagde tentoonstelling

Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. heeft dit jaar wederom een zeer geslaagde tentoonstelling beleefd. Op de druk bezochte openingsavond kon het publiek de keuzes van de keurmeesters aanschouwen en de bezoekers konden zich allemaal vinden in de winnaars en winnaressen. Lees verder:


De kampioenen

Op de druk bezochte openingsavond kon het publiek de keuzes van de keurmeesters aanschouwen en de bezoekers konden zich allemaal vinden in de winnaars en winnaressen. Lees verder:


De keurmeesters aan het werk

Woensdag 28 november was de keuring van de vogels.
Lees verder en bekijk de foto's:

2017 - 2018

Uitslag van de verloting

Maandagavond 5 november was de trekking van de loterij en kon er nog worden ingeschreven voor de tentoonstelling eind november. Froukje Tabak van de Lantearne mocht deze avond de trekking doen en dat deed ze met veel plezier. Klik hier voor de uitslag:


Gezellig uitje

Zaterdag 14 juli was er een uitje georganiseerd voor de leden van de vereniging. Helaas hadden niet veel leden zich opgegeven voor deze dag. Jammer voor de organisatie die elk jaar probeert om een leuke dag te plannen. ’s Middags zijn we vertrokken naar Oostmahorn voor een boottocht van 2,5 uur op de nostalgische rondvaartboot de Vlinderbalg. Lees verder en bekijk de foto's:


Jaarvergadering

Maandagavond 5 maart was de jaarvergadering. Onder het genot van een kopje koffie werd er serieus vergaderd. Lees verder en bekijk de foto's en het fotoalbum van Wiebe Wassenaar.


Verslag tentoonstelling

Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. heeft dit jaar wederom een zeer geslaagde tentoonstelling beleefd. Voor het eerst werd de grote zaal van de Lantearne voor dit evenement gebruikt, en dit is zeker voor herhaling vatbaar. In een schitterend ingerichte zaal, die goed recht deed aan de ruim 200 vogels, variërend van kanaries tot kaketoes, was het voor de keurmeesters een heidens karwei om de kampioenen in de diverse klassen aan te wijzen. Lees verder en bekijk de foto's en uitslagen


Feestavond

Zaterdagavond 3 februari was weer de jaarlijkse feestavond in It Stee met de prijsuitreiking aan de winnaars van de tentoonstelling van afgelopen november. Eerst werd er heerlijk gegeten van het schnitzelbuffet. Daarna werden de prijzen uitgereikt door voorzitter Henk Postma. Vooral de jeugdleden waren erg ingenomen met hun bekers. Prachtig! Lees verder

Trekking loterij 6 november

Maandagavond 6 november was de trekking van de loterij en kon men zich nog aanmelden voor de tentoonstelling. Klik hier voor de uitslagen en foto's.

2016 - 2017

Feestavond 10 februari

Vrijdagavond 10 februari was weer de jaarlijkse feestavond in It Stee met de prijsuitreiking aan de winnaars van de tentoonstelling van afgelopen november. Lees verder en bekijk de foto's.


De kampioenen!

Op de druk bezochte openingsavond kon het publiek de keuzes van de keurmeesters aanschouwen en de bezoekers konden zich allemaal vinden in de winnaars en winnaressen. Lees verder en bekijk de foto.


Bezoek van obs De Wiksel

Vrijdagmorgen brachten de leerlingen van groep 3 en 4 van obs De Wiksel uit Houtigehage een bezoekje aan de tentoonstelling.
Lees verder en bekijk de foto's:


Keuringsdag

Prachtige foto's van de keuringsdag gemaakt door Peter de Boer.
Lees verder.


Jurering tentoonstelling

De keurmeesters druk aan het werk. Lees verder.


Inbreng vogels tentoonstelling 2016

Dinsdagavond konden de deelnemers de vogels in de Lantearne brengen. Lees verder.


Trekking verloting 7 november

Maandagavond 7 november was de trekking van de loten en inbreng van het aanmelden van de vogels voor de tentoonstelling.
Lees verder wie de winnaars zijn en bekijk de foto's.


Vogelmarkt Assen

Zaterdag 22 oktober 2016 organiseerde Vogelweelde Meppel haar traditionele vogelmarkt opnieuw in de TT Hall in Assen. Enkele leden van onze vereniging vertrokken 's morgens vroeg om al het moois te aanschouwen. Lees verder en bekijk de foto's.


Feestavond 3 september

Zaterdag 3 september was er een feestavond georganiseerd bij het Aansteekhuis in Surhuisterveen. Een prachtige locatie met een schitterende tuin, waar we hebben genoten van al het lekkers.
Lees verder en bekijk de foto's.


2015-2016

Bijzondere fotoavond

Vrijdagavond 1 april was er een speciale fotoavond georganiseerd in de Lantearne.Peter de Boer heeft samen met zijn vrouw een rondreis van twee maanden door Australië gemaakt. Lees verder en bekijk de foto's .


Feestavond 2016

Tijdens de jaarlijkse feestavond van de vogelvereniging Surhuisterveen in It Stee foar iters en drinkers werd dhr. Andries van der Hoek zaterdagavond gehuldigd. Dhr. A.T. van der Hoek is medeoprichter en 50 jaar lid van de vogelvereniging Surhuisterveen e.o.. Tevens is hij 50 jaar lid van de Nederlandse Bond van Vogelliefhebbers (NBvV).
Lees verder en bekijk de foto's en het fotoalbum.


Verslag tentoonstelling met foto's

Donderdagavond om 19:00 uur opende erelid Dhr. v.d. Hoek de vogeltentoonstelling in de Lantearne te Surhuisterveen. De eerste avond telde veel bezoekers en het was gezellig met o.a. de prijsuitreiking voor de winnaars en een verloting. Ook de vrijdag en zaterdag kende veel bezoekers. Lees verder en bekijk de foto's.


Uitslag verloting

2 november was de ledenvergadering met de jaarlijkse verloting. De winnaars zijn bekend. Lees verder.


Vogelpark Ruinen

Zaterdag 19 september hadden we ons jaarlijks uitje. Dit jaar hebben we Vogelpark Ruinen bezocht.
Lees verder en bekijk de foto's.

2014-2015

Lezing van de Vogelvrienden

Maandagavond 13 April zal Mattijs Slachter een lezing houden over diverse vogels. Hij zal onder andere over de Catharina parkiet, Agapornis en tropen spreken. Verder zal worden gesproken over mutaties en voeding. Lees verder....


Avifauna

Zaterdag 6 september hadden we een uitje naar vogelpark Avifauna. 's Morgens vroeg om half 8 vertrokken we met 15 man (en vrouwen) vanuit Surhuisterveen. Lees verder en bekijk de foto's.


2013-2014


Jaarlijkse feestavond

18 januari was de jaarlijkse feestavond in It Stee.
Lees verder en bekijk de foto's.


Fotoverslag tentoonstelling

Hier een fotoverslag van de tentoonstelling.


Kampioenen 2013 en catalogus

Overzicht kampioenen en de catalogus van de tentoonstelling 2013


Persbericht Waldnet

Ook dit jaar organiseert Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. haar jaarlijkse tentoonstelling in de Lantearne in Surhuisterveen.
Lees verder en bekijk de foto's van Waldnet.


Keurmeesters

De keurmeesters druk aan het werk. Bekijk de foto's


Vogels

Foto's van enkele vogels op de tentoonstelling. Bekijk de foto's.


Opbouw

Vandaag 25 november zijn we begonnen met de opbouw voor de fototentoonstelling. Bekijk de foto's.


Vogeltentoonstelling 2013

Dit jaar organiseert Vogelvereniging Surhuisterveen weer een bijzondere tentoonstelling en dat houdt in dat iedereen die lid is van de bond NBVV hier vogels mag insturen. De tentoonstelling wordt mooi aangekleed en het wordt hele aantrekkelijke show. Lees verder.

2012-2013

Jaarlijkse feestavond

Tijdens de jaarlijkse feestavond op 9 februari in 't Stee zijn enkele leden in het zonnetje gezet. De behaalde prijzen op de vogelshow zijn uitgereikt.
Lees verder en bekijk de foto's


Succesvolle vogelshow

Artikel RTVkanaal30

SURHUISTERVEEN - Donderdag en vrijdag als ook zaterdag (vanaf 10 uur) houdt de vogelvereniging Surhuisterveen e.o een vogelshow.
Lees verder en bekijk de foto's


Vogeltjesshow in Surhuisterveen

Artikel Wâldnet

Ook dit jaar organiseert Vogelvereniging Surhuisterveen e.o. haar jaarlijkse tentoonstelling in de Lantearne in Surhuisterveen. Vanaf donderdag 29 november zal er weer een keur aan vogels in de schitterend ingerichte zaal te bewonderen zijn.
Lees verder en bekijk de foto's


Kampioenen 2012

Overzicht kampioenen van de Tentoonstelling 2012


De keuring is geweest

De keuring is 28 november geweest.
Lees de keuringsverslagen en bekijk de foto's


De eerste vogels

De eerste vogels zitten er al.
Bekijk de foto's


Opbouw vogeltentoonstelling 2012

Na weken van voorbereiding is begonnen met de opbouw van de tentoonstelling.
Bekijk de foto's

2011-2012

Feestavond 28 januari 2012

Fotoverslag
Lees verder en bekijk de foto's


Bezoek aan Vogel 2012

Zondag 15 januari hebben enkele leden van onze vereniging een bezoek gebracht aan Vogel 2012 in Apeldoorn.
Lees verder en bekijk de foto's.


Tentoonstelling 2011

De belangstelling voor de tentoonstelling is groot, bezoekers en leden kunnen genieten van kanarie's, grasparkieten, grote parkieten en verschillende soorten tropische vogels.
Lees verder en bekijk de foto's.


Kampioenen 2011

Overzicht kampioenen van de Tentoonstelling 2011


Verslagen keurmeesters

Keuringsverslag van de kanaries en het keuringsverslag van de parkieten en Agaporniden


Persbericht Waldnet

Woensdag 30 november vond weer de jaarlijkse vogelkeuring van vogelvereniging Surhuisterveen e.o. plaats.
In een sfeervolle zaal in de Lantearne, was het aan de keurmeesters van de NbVV om de kampioenen aan te wijzen.
Bekijk de foto's


Opbouw vogeltentoonstelling 2011

Na weken van voorbereiding is begonnen met de opbouw van de tentoonstelling. Later was de inbreng van de vogels.
Bekijk de foto's


Bezoek aan Dexter Birdfarm

Zaterdag 10 september 2011 hebben onze leden en belangstellenden een bezoek gebracht aan Dexter Birdfarm in Willemsoord.
Bekijk de foto's

2010-2011

Ledenbijeenkomst en filmavond

Maandagavond 4 april was er een ledenbijeenkomst. Aansluitend was er een filmavond georganiseeerd met deel 2 van de film Life of birds.
Lees verder en bekijk de foto's


Jaarvergadering

Zaterdagavond 22 januari was er de jaarlijkse feestelijke bijeenkomst.
Lees verder en bekijk de foto's


Veel belangstelling Tentoonstelling 2010

De belangstelling voor de tentoonstelling is groot, bezoekers en leden kunnen genieten van kanarie's, grasparkieten, grote parkieten en verschillende soorten tropische vogels. Lees verder en bekijk de foto's.


Kampioenen 2010

Overzicht kampioenen van de Tentoonstelling 2010


Keuringsverslag kanaries

Lees het keuringsverslag


Keuringsverslag grote parkieten

Lees het keuringsverslag


Keuringsverslag grasparkieten en agaporniden

Lees het keuringsverslag


Keuring

Woensdag hebben de keurmeesters van de NBvV de vogels gekeurd.

Lees verder en bekijk de foto's


Opbouw tentoonstelling

Na weken van voorbereiding is begonnen met de opbouw van de tentoonstelling. Lees verder en bekijk de foto's


Vogeltentoonstelling Haulerwijk

Enkele leden hebben meegedaan aan de vogeltentoonstelling in Haulerwijk. Lees verder.


Start seizoen

Oproep van het bestuur. Lees verder.

2009-2010

Ledenvergadering

Bekijk de foto's


Tentoonstelling 2009

3 dagen lang konden bezoekers en leden genieten van de Tentoonstelling 2009. Lees verder en bekijk de foto's.


Kampioenen 2009

Overzicht kampioenen van de Tentoonstelling 2009


Keuringsverslag kanaries

Lees het keuringsverslag


Keuringsverslag grote parkieten

Lees het keuringsverslag


Keuringsverslag grasparkieten en agaporniden

Lees het keuringsverslag


Keuring

Woensdag zijn de keurmeesters van de NBvV gekomen om de vogels te keuren. Lees verder en bekijk de foto's


Opbouw tentoonstelling

Na weken van voorbereiding is begonnen met de opbouw van de tentoonstelling. Lees verder en bekijk de foto's